
3 csésze aszalt datolya kimagozva (esetleg aszalt szilva)
1 csésze holland kakaópor
1 csipet só
(egy csésze = 2,5 dl)
Két csésze diót robotgépben addig darálunk, míg masszává nem őrlődik.
Két csésze diót robotgépben addig darálunk, míg masszává nem őrlődik.
Hozzáadjuk a kakaót és a sót, majd ismét darálunk rajta.
Ezután apránként jöhet a datolya.
Az egészet addig turmixoljuk, míg morzsássá nem válik és olyan könnyen össze nem tapad, mint a gyurma.
A maradék csésze diót vagy mandulát durvára aprítjuk és összegyúrjuk a kakaós-datolyás masszával.
Egy tálat/tepsit kibélelünk sütőpapírral és belenyomkodjuk a brownie-t 2 órára mélyhűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
(egyszerűbb megoldás, ha golyókat formázunk)