RAKOTT MOGYORÓS CSIRKE (Aliza)

60 dkg csirkemell vagy comb filé
10 dkg sós mogyoró (és vagy mandula)
3 gerezd fokhagyma

bors
2 dl tejszín (esetleg tej)
70-80 dkg burgonya 

Tetejére:
1 tojás
2 dl tejföl
só, bors
1 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt sajt

A csirkehúst kockákra vágjuk, sózzuk.
A mogyorót apróra vágjuk/daráljuk.
A burgonyát szintén felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük.
A húst kevés olajon megpirítjuk.
Rászórjuk a darált mogyorót, zúzott fokhagymát, és pár percig pirítjuk.
Hozzáöntjük a tejszínt (ha nagyon száraz, még egy kis tejet is), összekeverjük, majd a leszűrt krumplit is hozzáadjuk.
Kivajazott hőálló edénybe öntjük. és meglocsoljuk az öntettel.
Ehhez a tejfölt elkeverjük a tojással, sóval, borssal és a fokhagymaporral.
Reszelt sajttal megszórjuk, és a sütőben átsütjük.