
3 dkg élesztő
1 dl langyos cukros tej
12,5 dkg sima liszt
12,5 dkg grízes liszt (rétesliszt)
1tojás
10 dkg olvasztott margarin
1 tk. só
(szükség szerint pici tej)
Töltelék:
3 tojás
15 dkg Rama
3 kis pohár tejföl
2 evőkanál liszt
apróra vágott kapor
só
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
Robotgép dagasztó karjaival összedolgozzuk a liszteket és a tojást, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
Amikor homogén, az olvasztott vajat is hozzágyúrjuk.
Lisztezett felületen kinyújtjuk, kibélelünk vele egy nagy, magas falú, sütőpapírral bélelt tepsit (az oldalát nem kell).
Kb. egy órát pihentetjük.
A töltelékhez a tojások sárgáját kikeverjük a margarinnal.
Hozzákeverjük a tejfölt, lisztet, kaprot és a sót, végül a fehérjék keményre vert habját.
A masszát a tésztára öntjük. 180˚C-os előmelegített sütőben 10 percig, majd 160-170˚C-on kb.25 percig, tűpróbáig sütjük.