KAPROS TEJFÖLÖS LEPÉNY (Dédi)

Kelt tészta:
3 dkg élesztő 
1 dl langyos cukros tej 
12,5 dkg sima liszt 
12,5 dkg grízes liszt (rétesliszt) 
1tojás 
10 dkg olvasztott margarin 
1 tk. só 
(szükség szerint pici tej)

Töltelék: 
3 tojás 
15 dkg Rama 
3 kis pohár tejföl 
2 evőkanál liszt 
apróra vágott kapor 


Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. 
Robotgép dagasztó karjaival összedolgozzuk a liszteket és a tojást, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. 
Amikor homogén, az olvasztott vajat is hozzágyúrjuk. 
Lisztezett felületen kinyújtjuk, kibélelünk vele egy nagy, magas falú, sütőpapírral bélelt tepsit (az oldalát nem kell). 
Kb. egy órát pihentetjük. 
A töltelékhez a tojások sárgáját kikeverjük a margarinnal. 
Hozzákeverjük a tejfölt, lisztet, kaprot és a sót, végül a fehérjék keményre vert habját. 
A masszát a tésztára öntjük. 180˚C-os előmelegített sütőben 10 percig, majd 160-170˚C-on kb.25 percig, tűpróbáig sütjük.