RAKOTT SAVANYÚ KÁPOSZTA

fél kg darált sertéshús
fél kg savanyú káposzta
15 dkg/ 1 zacskó gyors rizs
2 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt szalonna/ sonka kocka
1,5 nagy pohár tejföl
2 tk. pirospaprika

bors
őrölt kömény
(chili)
+ reszelt sajt

A káposztát alaposan megmossuk és kinyomkodjuk, hogy ne legyen nagyon savanyú.
A szalonna felének zsírján megpirítjuk a hagymát, majd a húst és fűszerezzük.
A másik felén kicsit megpároljuk a káposztát.
A rizst enyhén sós vízben megfőzzük.
A megfőtt hozzávalókat egy nagyobb jénai tálba rétegezzük (rizs, ragu, káposzta, tejföl, rizs, ragu, káposzta, a tetejére a maradék tejföl + sajt)
180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük, amíg a tetején a tejföl kicsit megpirul.
Közvetlen sütés után még nem lehet szépen szeletelni.