1 ek. liszt
1 konzerv kukorica
3 tejszínes tömlős sajt (natúr is lehet)
50 dkg reszelt sajt (cheddar, gouda, trappista)
2 l marhahús alaplé (3 leveskocka)
5 gerezd fokhagyma
fél mk. fehér bors
fél mk. szerecsendió
jalapeno paprika a tálaláshoz
tortilla/ levesgyöngy
A megolvasztott vajon átpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Kevergetés közben kevés vízzel simára forraljuk.
Beleborítjuk a kukoricát és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje.
Jól átforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.
Visszaéve a tűzre felengedjük az alaplével, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
Ha forr, belenyomjuk a tömlős sajtokat. Olvadásig főzzük.
Beleszórjuk a reszelt sajtokat és a karikákra vágott paprikát.
Tortilla chipsszel tálaljuk.