1 kocka Rama
12 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
2 tojás
csipet só
(vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez)
Töltelék:
12 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
2 tojás
csipet só
(vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez)
Töltelék:
alma
cukor
fahéj
citromlé
A tészta szilárd hozzávalóit összemorzsoljuk, a végén hozzáadjuk a tojást is.
cukor
fahéj
citromlé
A tészta szilárd hozzávalóit összemorzsoljuk, a végén hozzáadjuk a tojást is.
A tészta felét sütőpapírral bélelt (vagy vajjal kikent, zsemlemorzsás) tepsibe nyomkodjuk, megszurkáljuk.
A reszelt, kinyomkodott, ízesített almát rásimítjuk.
A tetejére a tészta másik felét rakjuk, ezt is jól megszurkáljuk. (akár nagy lyukú reszelőn is lereszelhetjük, és ezt szórjuk a töltelékre)
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A reszelt, kinyomkodott, ízesített almát rásimítjuk.
A tetejére a tészta másik felét rakjuk, ezt is jól megszurkáljuk. (akár nagy lyukú reszelőn is lereszelhetjük, és ezt szórjuk a töltelékre)
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.