VIZES PISKÓTA

5 db tojás (kb. 300g: 200g fehérje, 100g sárgája)
a tojás súlyának megfelelő rétesliszt
a tojás súlyának megfelelő kristálycukor
1csomag sütőpor
10 ek. víz
csipet só

A tojássárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverünk 5 kanál vizet.
Hozzákeverjük az előzőleg összekevert sütőporos sós lisztet.
A tojásfehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. 
(lehet bele tenni egy csipet citrom vagy borkősavat, hogy keményebb legyen)
Beleverünk 5 kanál vizet.
A habot 2 részletben óvatosan a masszába keverjük.
Alul sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába öntjük, kb. háromnegyedig, mert nőni fog.

* Az oldalát nem kell kikenni, sem sütőpapírozni. 
* Lehet lapnak kenve is sütni, de valamennyit fog terülni.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
(20 percig a sütőajtót nem szabad kinyitni, mert összeeshet.)
Egy másik sütőpapíros lemezre átfordítjuk, pofára fordítva hagyjuk kihűlni.
* a tortakarikát lehet egy idő után élére is állítani, hogy jobban hűljön.
Ezután vágjuk ki körbe a formából, így nem fog összeesni és szép egyenes lesz a teteje.

* 1 tojás súlya:
S: 53 g alatt, M: 53 - 63 g, L: 63-73g, XL: 73g felett
1 átlagos fehérje: 40g, sárgája 20g