Kb. 40 darabhoz:
80 dkg liszt
3 dl tej
10 dkg zsír
2 tojás sárgája
30 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
2 cs. vaníliás cukor
Töltelék:
kikapart morzsa
10 dkg vaj
3 ek. lekvár
1 dl rum
keserű kakaópor
cukor
+ piros (meggy), narancssárga (vérnarancs) és vagy zöld ételfesték vagy aroma
+ 1 tojás fehérje
kristálycukor
apró, friss levelek (pl. menta)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Diónál kisebb gombócokat formázunk. Addig gömbölyítjük, amíg fényes lesz.
Egymástól 3-4 cm távolságra, sütőpapíros tepsiben világosra sütjük.
Hűlés után a sütemények lapos felébe mélyedést készítünk.
A kikapart morzsát összetörjük és hozzáadjuk a töltelék többi hozzávalóját.
A süteményeket megtöltjük a töltelékkel és a lapos felüknél kettőt összetapasztunk.
Az egyik felüket piros, a másikat narancssárga hígított aromával színezzük.
Száradás után felvert tojásfehérjével megkenjük őket és kristálycukorba forgatjuk.
Friss levélkékkel díszítjük.