STÍRIAI METÉLT

50 dkg túró
20 dkg liszt
4 tojás
10 dkg margarin
3 dl tejföl
5 dkg mazsola
10 dkg cukor
2 dkg zsemlemorzsa
1 cs. vaníliás cukor
citroméj
csipet só

(A túrót áttörjük.)
A túróval, 1 tojással, a liszttel, 3 dkg cukorral, csipet sóval és fél dl tejföllel gyúrt tésztát készítünk.
Lisztezett felületen gyufaszál vastagságúra nyújtjuk és kb. 1 cm széles csíkokra metéljük.
Forró, sós vízben kifőzzük majd leszűrjük.
5 dkg margarint 3 tojássárgájával, 5 dkg cukorral és a tejföllel jól elkeverjük.
A tojásfehérjéket 2 dkg cukorral kemény habbá verjük.
A masszához adjuk a tojáshabot, citromhéjat, mazsolát.
Óvatosan belekeverjük a kifőtt tésztát.
Kivajazott, morzsával meghintett tepsibe öntjük.
Forró sütőben pirosra sütjük.