50dkg sertéstarja
50 dkg sertészsír
25 dkg libazsír
5 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
só
bors
(1 dl száraz fehérbor)
A húst kicsontozzuk, felszeleteljük, sózzuk-borsozzuk.
Kevés zsíron a hússzeletek mindkét oldalát jól megpirítjuk.
Rátesszük a felkarikázott hagymát és a zúzott fokhagymát.
Hozzáadjuk a zsírt.
Sütőbe tehető fém (lehetőleg vastag falú öntöttvas) edényben, fedő alatt a sütőben, nagyon alacsony lángon (80-100°C) 5órán át sütjük/főzzük.
A végén kivesszük a húst, villával kisebb darabokra, szálaira szétnyomjuk.
Kis, lapos üvegekbe szétosztjuk.
A zsírt rászűrjük, hogy a húst teljesen ellepje.
Kihűtjük és hűtőszekrényben tároljuk.
Felbontatlanul hetekig eláll.