SERTÉS RILETTE

50 dkg sertéskaraj
50dkg sertéstarja
50 dkg sertészsír
25 dkg libazsír
5 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma

bors
(1 dl száraz fehérbor)

A húst kicsontozzuk, felszeleteljük, sózzuk-borsozzuk. 
Kevés zsíron a hússzeletek mindkét oldalát jól megpirítjuk.
Rátesszük a felkarikázott hagymát és a zúzott fokhagymát. 
Hozzáadjuk a zsírt. 
Sütőbe tehető fém (lehetőleg vastag falú öntöttvas) edényben, fedő alatt a sütőben, nagyon alacsony lángon (80-100°C) 5órán át sütjük/főzzük. 
A végén kivesszük a húst, villával kisebb darabokra, szálaira szétnyomjuk.
Kis, lapos üvegekbe szétosztjuk.
A zsírt rászűrjük, hogy a húst teljesen ellepje. 
Kihűtjük és hűtőszekrényben tároljuk. 
Felbontatlanul hetekig eláll.