min. 2 cm vastag vörös tonhal filé szeletek
só
bors
citrom
lime lé
olívaolaj
(tört koriandermag, édeskömény-esetleg római kömény mag)
A halszeleteket (szükség szerint megmossuk és) egy konyhai papírtörlővel megtöröljük.
Sózzuk, borsozzuk, pár csepp citrom ill. a lime levével és olívaolajjal bedörzsöljük.
Kb. 15-20 percig állni hagyjuk.
Egy (grill)serpenyőt nagyon forróra hevítünk és belehelyezzük a halszeleteket.
A legnagyobb lángon kérgesítjük. (oldalanként kb 1,5-2 perc)
A szeleteket egy alufóliával bélelt tűzálló tálba helyezzük.
A serpenyőbe egy kis darabka vajat dobunk és feloldjuk vele a keletkezett pörzsanyagokat.
A kapott vajas szószt ráöntjük a halra.
Opcionális: előmelegített sütőben még pár percig sütjük.
Úgy a jó, ha a közepe még nem sült át teljesen.
Ötletadó: http://plpseafood.hu/tonhal-steak-recept.html
Jamie tonhal steakje videóval: https://www.youtube.com/watch?time_continue=23&v=8liwbhzihU4