
6 tojás
10 ek. cukor (150g)
1 cs. vaníliás cukor
200g darált dió
20g zsemlemorzsa (legközelebb inkább valamivel több liszttel csinálnám)
1 cs. sütőpor
6 ek. víz (legközelebb lehet elhagynám)
csipet só
Krémhez:
4 dl tej + 3 ek. búzadara
cukor
citromhéj
1-2 evőkanál vaníliás pudingpor
opcionálisan: felvert Hulala (tejszín)
Almás réteg:
0,5 kg tisztított, felkockázott alma
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
4-5 ek. cukor
fahéj
citromlé vagy citromsav
(víz)
A tészta hozzávalóit a tojásfehérje kivételével összekeverjük.
Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét.
Sütőpapírral bélelt tortaformában külön-külön 3 lapot sütünk.
A formából kivéve rácsra tesszük, hogy ne üsse fel a gőz.
(nálam csak két lapos lett, mert a harmadikat sikeresen összetörtem, de mindenképp szerencsésebb 3 lappal, jobban oszlik a krém, szeletelhetőbb lesz).
A krémhez a cukorral, pudingporral és citromhéjjal sűrű tejbegrízt főzünk.
Ha kihűlt, hozzákeverünk egy kevés felvert Hulalát vagy opcionálisan habosra keverjük egy kevés vajjal. (ezzel keményebb lesz)
Az almát egy nagy lábosban megpároljuk a cukorral, citrommal és a fahéjjal.
Egy kevés vízzel elkevert vaníliapudinggal sűrítjük.
A kihűlt piskótalapokat rétegezzük a krémekkel.
Hűtőben legalább egy éjszakát pihentetjük, hogy szépen szeletelhető legyen.
Hasonló recept, meggyes-mákos verzióban: http://www.mohakonyha.hu/2009/07/anna-meggyes-maktortaja.html