HAMIS MARCIPÁN (bevonáshoz is)

1 dl tej
35 dkg cukor (porcukorral simább lesz)
10 dkg rétesliszt
10 dkg finomliszt
125 g vaj
kb. 5 kupak színtelen mandulaaroma
+ a gyúráshoz 1-2 ek. étkezési keményítő, 1-2 ek. átszitált porcukor

A tejet felmelegítjük és feloldjuk benne a cukrot.
A liszteket egy habverő segítségével kis adagokban hozzákeverjük.
Kis lángon pár percig (puffogásig) főzzük, vigyázva, hogy ne kapjon oda.
A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat és az aromát.
(Ha színezni szeretnénk, ekkor érdemes hozzáadni a festéket.)
Hűtjük.

Ha keményebb állagot, nyújtható masszát szeretnénk (pl. torta bevonásához), gyúrjuk át cukorral elkevert keményítővel.

*finomra őrölt mandulával még finomabb lesz

hasonló hamis marcipán golyóm itt
forrás