20-25 dkg tagliatelle (szélesmetélt)
1dl olívaolaj
4 gerezd fokhagyma felaprítva vagy fokhagyma por
1-2 db szárított csípős pirospaprika vagy chilipehely/chiliszál
1 fejes saláta
5-10 dkg parmezán lereszelve
1 citrom, 1 narancs (és egy lime) levágott héja
1 nagy marék (pirított) tökmag durvára vágva
só
durvára őrölt bors
Az olaj felében kicsit megpirítjuk a fokhagymát és a felaprított paprikát.
A salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és széttépkedjük.
Hozzáöntjük a maradék olívaolajat, a reszelt parmezán felét, sózzuk-borsozzuk és az egészet krémesre turmixoljuk.
A gremolatához összekeverjük az aprított tökmagot az apró kockákra vágott citrushéjakkal és a maradék parmezánnal.
A sós vízben al dente-re főzött tésztát beleforgatjuk a fűszeres olajba és összepirítjuk.
Végül hozzákeverjük a salátás szószt.
A tökmagos gremolatával megszórva, olívaolajjal meglöttyintve tálaljuk.
videós forrás: street kitchen