A kakaós felverthez:
8 tojás
10 dkg cukor
170 g liszt
30 g holland kakaópor
csipet só
A habhoz:
1 l jól behűtött habtejszín (lehet picit fagyos is)
150 g porcukor
50 g holland kakaópor
(25 g barna vagy fehér rum) lehet vízzel helyettesíteni
2 db lapzselatin
+ 150 g étcsoki
+ 56 ml habtejszín (nálam kevesebb olaj)
A tojásfehérjét a cukorral közepes fokozaton kemény habbá verjük.
Lassú keverés közben hozzáadjuk a sárgájákat.
Hozzászitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet.
Laza mozdulatokkal a krémbe forgatjuk.
Sütőpapíros gáztepsire terítjük a tésztát, ügyelve, hogy egyenletes legyen a felülete és minél egyenesebb az oldala.
180 fokos sütőben ~15 perc alatt készre sütjük.
A kihűlt piskótalapot elfelezzük.
A tetejének szánt részt bevonjuk tejszínnel elkevert olvasztott csokival (mikróban, 5 másodperces ütemekben, mindig megkeverve olvasztjuk fel és a végén keverjük hozzá a tejszínt).
Ha megdermedt a csoki, késsel óvatosan kb. 5x5 cm-es négyzetekre vágjuk.
A krémhez a zselatint beáztatjuk a rumba.
Közepes! fokozaton kemény habbá verjük a hideg tejszínt.
Beleszitáljuk a kakaóporral elkevert porcukrot és egyenletesen elkeverjük.
A rumba áztatott zselatinokat 10-20 másodperc alatt mikróban megolvasztjuk. (nem szabad forrnia)
A krémhez csurgatjuk és egyenletesen elkeverjük.
A másik piskótalapra ráhalmozzuk a krémet és szép, sarkos téglatestté kenjük.
Ráhelyezzük a csokis tetőket és min. egy éjszakán át hűtőben dermesztjük.
Forrás