olívaolaj
1 szál újhagyma
10 dkg répa
1 dkg zeller
1 marék kelbimbó
só, (fehér)bors
1 ek. liszt
1 l zöldség alaplé
+petrezselyem
Sajtgombóchoz:
10 dkg reszelt sajt (pl. gouda)
1 tojás
2 ek. liszt
késhegynyi szerecsendió
só, (bors)
A felkarikázott újhagymát megdinszteljük egy kevés olajon.
Hozzáadjuk a felaprított zellert, a répát és a kelbimbót és tovább pirítjuk.
Tűzről lehúzva meghintjük és elkeverjük a liszttel.
Felöntjük az alaplével és felforraljuk.
A gombóc hozzávalóit összekeverjük.
Vizes kézzel cseresznye méretű gombócokat formázunk.
A forrásban lévő levesben 2-3 perc alatt kifőzzük.
A levest petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Forrás képekkel