18 cm-es tortakarikához:
Piskóta:
2 tojás
40 g cukor
30 g liszt
10 g holland kakaópor
Gesztenyehab:
200 g gesztenyepüré
(ha natúr gesztenyepürét használunk, akkor + cukor ízlés szerint)
kb. 65 ml tej
3,5 lap (7 g) zselatin
20 ml rum (helyettesíthető tejszínnel)
3 dl habtejszín
meggylekvár/ kifagyasztott meggy inzert
Csokikrém:
A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük.
A fehérjéket a cukor másik felével kemény habbá verjük.
A fehérjehabot két részletben óvatosan a sárgájás krémhez forgatjuk.
Beleszitáljuk a kakaóporral összekevert lisztet is, óvatosan elkeverjük.
Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. (Szép egyenes legyen a felülete!)
180°C-os sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
A kihűlt piskótalapot megkenjük meggylekvárral.
A gesztenyepürét a tejjel összeturmixoljuk és forrásig melegítjük.
Ebben oldjuk fel az előzőleg hideg vízbe áztatott, kicsavart lapzselatinokat.
Rummal ízesítjük és szobahőmérsékletűre hűtjük.
A tejszínt habbá verjük, és két részletben hozzáforgatjuk a gesztenyés részhez.
A gesztenyehabot a piskótára kenjük és min. 4-5 órán keresztül hűtjük.
A csokikrémhez a tejszínt a mézzel forrásig melegítjük, majd beledobjuk az apróra vágott étcsokit, és egyneművé keverjük.
A krémet a gesztenyehabra öntjük, meggyszemekkel díszítjük, majd pár órára hűtőbe tesszük.
* ha nem elég hideg, nem lehet olyan szépen szeletelni
Forrás: Praliné Zsuzsi