1 konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
olaj (vagy vaj)
1 nagy fej hagyma
4-5 dl kókusztej
fokhagyma
só
garam masala
currypor
őrölt koriander
kurkuma
római kömény
chili
mustármag
(citromfű)
(friss gyömbér)
(fahéj)
(+ paradicsomlé vagy passata)
kb. fél lime leve
Az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a fokhagymát és a mozsárban összetört fűszereket, ízlés szerint, mindegyikből fél-egy teáskanálnyit
Beletesszük a sütőtököt és kissé lepirítjuk.
Felöntjük a kókusztejjel és közepes lángon főzzük.
Ízlés szerint egy kevés paradicsommal is gazdagíthatjuk.
Amikor már elég puha a tök, belekeverjük a csicseriborsót is és összefőzzük.
Lime levével ízesítjük, rizzsel tálaljuk.