Aperol ízlés szerint
kb. 1,5 zacskó babapiskóta (150g)
2 tojás
250 g mascarpone
120 g habtejszín
90 g cukor
1 tk. vaníliás cukor vagy vanília
350 g (cukrozott) eperpüré
4 lap zseleatin
+ friss eper, ha van
A naracsok levét összekeverjük az Aperollal.
A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kissé kicsavarjuk és felmelegítjük.
A feloldott, meleg zselatint az eperpüréhez keverjük.
A tojások sárgáját kihabosítjuk egy kevés cukorral és a vaníliával.
A tojások fehérjét habbá verjük a cukor nagyobbik részével.
A mascarponés tejszínt habbá verjük.
A krémeket összeforgatjuk, fehérjehabbal lazítjuk.
Egy nagy tálba rétegezzük a narancslébe mártott babapiskótákat, a krémet és az eperpürét.
A tetejét friss eperrel díszítjük.
Min. 2 órát hűtjük.