CSOKISZUFLÉ (Miele)

120 g vaj
120 g étcsoki
2 tojás
2 tojás sárgája
120 g porcukor
csipet só
2 ek. kakaópor
1 ek. liszt

A szufléformákat (olvasztott) vajjal kikenjük. (kristálycukorral megszórhatjuk, de nem fontos)
A vajat a csokival felolvasztjuk (mikróban, félpercenként átkeverve).
Robotgéppel kihabosítjuk a tojásokat és a cukrot, plusz a sót.
Óvatosan beleforgatjuk a langyosra hűlt csokit, majd a lisztet.
A keveréket a formákba adagoljuk (kb. háromnegyedig legyenek)
Legalább egy órára hűtőbe (vagy fagyasztóba) tesszük.
200 fokra előmelegített sütőben 7 percig sütjük.
Ez lehet kicsivel több is, a lényeg, hogy a közepe még folyós legyen.
Akkor jó, ha a felfújt egy kissé elválik a forma oldalától.
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk pár percig állni, majd óvatosan borítsuk tányérra.
(Porcukorral meghintjük.)


*az eredeti recept szerint a vajazott formákat kakaóporral meghintjük, de az nem jó mert nagyon megfeketedik a sütés alatt
*hőálló bögrét is használhatunk
*kandírozott gyömbérrel extrázhatjuk