
20 dkg cukor
7,5 dkg liszt
2 ek. kakaópor
(negyed csomag sütőpor)
2 tojás
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
10 dkg vaj
+ sűrű karamell krém

A hozzávalókat a vaj kivételével egy tálban fakanállal összekeverjük.
Hozzáadjuk a felolvasztott, majd langyosra hűlt vajat.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, vékonyan kikenve, 180 fokon kb. 15 percig sütjük.Hűlés után megkenjük a pirított mogyoróval elkevert karamellel.
Mogyoróvajas tejszínhab réteg:
115 g crunchy mogyoróvaj
100 g karamellkrém
6 dl habtejszín
60 g porcukor
100 g mascarpone
6 lap zselatin
A mogyoróvajat a karamellel felmelegítjük.
Belekeverjük a vízben áztatott és kinyomkodott zselatinlapokat.
A tejszínt a mascarponéval és a porcukorral kemény habbá verjük.
Óvatosan, két ütemben hozzákeverjük a mogyoróvajas részhez.
A habot a brownie alapra kenjük és hűtőben dermesztjük. (min. 4 óra)
Tejcsoki ganache a tetejére:
20 dkg tejcsoki (Milka)
150 ml tejszín
30 g méz
A tejszínt a mézzel felforraljuk, majd ráöntjük és elkeverjük a kockákra tört csokival.
Az egészet a már megdermedt sütire öntjük és elegyengetjük.
Vágott, pörkölt sós mogyoróval díszítjük.