SNICKERS SZELET

Brownie alap:
20 dkg cukor 
7,5 dkg liszt 
2 ek. kakaópor
(negyed csomag sütőpor)
2 tojás
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
10 dkg vaj


+ sűrű karamell krém
+ 10 dkg pörkölt, sós földimogyoró, durvára vágva (én még szárazon rápirítottam)



A hozzávalókat a vaj kivételével egy tálban fakanállal összekeverjük.

Hozzáadjuk a felolvasztott, majd langyosra hűlt vajat.
Sütőpapírral kibélelt  tepsiben, vékonyan kikenve, 180 fokon kb. 15 percig sütjük.
Hűlés után megkenjük a pirított mogyoróval elkevert karamellel.

Mogyoróvajas tejszínhab réteg:
115 g crunchy mogyoróvaj
100 g karamellkrém
6 dl habtejszín
60 g porcukor
100 g mascarpone
6 lap zselatin

A mogyoróvajat a karamellel felmelegítjük. 
Belekeverjük a vízben áztatott és kinyomkodott zselatinlapokat.
A tejszínt a mascarponéval és a porcukorral kemény habbá verjük.
Óvatosan, két ütemben hozzákeverjük a mogyoróvajas részhez.
A habot a brownie alapra kenjük és hűtőben dermesztjük. (min. 4 óra)

Tejcsoki ganache a tetejére:
20 dkg tejcsoki (Milka)
150 ml tejszín
30 g méz

A tejszínt a mézzel felforraljuk, majd ráöntjük és elkeverjük a kockákra tört csokival.
Az egészet a már megdermedt sütire öntjük és elegyengetjük.
Vágott, pörkölt sós mogyoróval díszítjük.