
30 dkg marha lábszár
3 dkg sertészsír (vagy 3 ek. olaj)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tk. pirospaprika
2 tk. só
1 tk. egész kömény
1 tk. őrölt kömény
50 dkg krumpli, kockákra vágva
4 sárgarépa
2 fehérrépa
3 szál zeller zöld
1 zöldpaprika
1 paradicsom
+ nokedli (1 tojás, 3-4 ek. liszttel, sóval elkeverve)
+tejföl
+ csípős paprika vagy paprikakrém
A húst 2 cm-es kockákra vágjuk.
Az apróra vágott hagymát a zsíron aranysárgára dinszteljük.
Megszórjuk a pirospaprikával.
Rögtön rátesszük a húst és elkeverjük (ne égjen meg a paprika).
Folyamatosan kevergetve a hús minden oldalát átsütjük.
Sózzuk, fűszerezzük (kömény, fokhagyma, zeller zöld).
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Kb. 1 órát lefedve főzzük.
Ha már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a krumplit, a felkarikázott répákat, a kicsumázott, négybe vágott paprikát és a paradicsomot.
Felöntjük vízzel és puhára főzzük.
A forró levesbe kiskanállal nokedlit szaggatunk és ráforralunk.
Tejföllel és ízlés szerint csípős paprikával tálaljuk.