BULGUR PILAF

kb. 1 dl olívaolaj
30 dkg bulgur
3 ek. paradicsompüré (sűrített paradicsom)
1 fej hagyma, apróra vágva
2 paradicsom
1 kaliforniai paprika

bors
Kb. 6 dl zöldségleves alap
+ díszítésnek: fenyőmag, petrezselyem, menta, koriander, római kömény, citromlé

A hagymát apróra vágjuk és olívaolajon puhára dinszteljük.
Hozzáadjuk a paradicsompürét és kevergetve jól lepirítjuk (5-10 perc).
Felöntjük kevés vízzel, hogy szósz állagú legyen.
Hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott paradicsomot és paprikát, fűszerezzük sóval, borssal és még 2-3 percig kevergetjük.
Beleöntjük a bulgurt és további 2-3 percig pirítjuk.
Felöntjük a zöldségleves alappal (másfél-kétszerese legyen a bulgurnak, inkább fokozatosan pótoljuk) és felforraljuk.
Lehúzzuk a tűzről és kb. 20 perc alatt, amíg a bulgur megpuhul, kipároljuk.
Fenyőmaggal, citromlével és friss zöldfűszerekkel ízesítjük.
Hidegen, salátának is tökéletes.


*recept a chefparade-tól