
8 tojás
2 fej vöröshagyma
5 ek. olívaolaj
só
(bors)
+ gazdagítható: szardella, tonhal, kaliforniai paprika, spárga, cukkini
A krumplit meghámozzuk és kis, kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk.
Forró sós vízben félig megfőzzük. (kb. 7-8 perc)
A tojásokat villával felverjük és fűszerezzük.
Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és megdinszteljük rajta a hagymát.
Hozzáadjuk a krumplit és tovább pirítjuk. (nem baj, ha kissé darabosra törik)
Ráöntjük a tojást és kevergetés nélkül, kis-közepes lángon hagyjuk átsülni (kb. 10-15 perc).
Egy lapáttal óvatosan benyúlunk alá, ha már szilárd az alja (a teteje még egy kissé lehet folyós), egy tányért borítunk a serpenyőre, és az egészet együtt megfordítjuk.
A tortillát óvatosan viszacsúsztatjuk a serpenyőbe és a másik felét is megsütjük.
A serpenyőben hagyjuk kihűlni, így szebben lehet majd szeletelni.