

1 adag Viktória piskóta
1 adag Citromos álom krém
Bevonáshoz: svájci vajkrém + gél állagú Wilton ételfesték (pink és kék)
Összeállítás, burkolás:
1. A formába rétegezzük a piskótát és a krémeket (locsoljuk, zselé, tökmagréteg)
* lehet először a vajkrémből külső peremet nyomni
2. 5-6 óráig hűtőben dermesztjük
3. A vajkrémből egy vékony morzsakabátot készítünk és 30-40 percig hűtjük.
4. Burkoljuk, díszítjük
* a kisült piskótakorongokat érdemes kicsit átitatni vízzel/ sziruppal/ alkohollal, hogy puhább legyen
* a krém elég híg, érdemes kicsit a hűtőben dermeszteni
* a krém kicsit kinyomja a torta oldalát, lehet inkább habzsákból kéne betölteni amikor már kissé dermedt?
Ötletelés:
+ lekvár/ gyümölcs zselé korong: (2 kisebb korong)
425 hígított szörp/ gyümölcspüré
10-15 g zselatin
* folpakkal bélelt edényben dermesztjük
* tápióka gyönggyel is fel lehetne főzni :)
+ 40 g pirított (tök)mag (mehet a tésztába is)
* a torta széléhez ne tegyünk
***emeletes tortához terv: alul: 26 cm=22 szelet, 20 cm=13 szelet, 14 cm=6 szelet, összesen: min. 41 szelet