65 g liszt
220 g tojásfehérje
175 g kristálycukor
140 g mandulaliszt (1/3 részben helyettesíthetjük kókuszreszelékkel, darált pisztáciával, mogyoróval)
85 g porcukor
só
(pár csepp citromlé a fehérjehabba)
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, porcukrot (elég kézzel elnyomkodni a göböket), mandulalisztet és a sót.
A tojásfehérjét robotgéppel elkezdjük habbá verni.
Hozzáadjuk a kristálycukrot és kemény habbá verjük.
A tojásfehérjéhez folyamatosan adagolva, spatulával óvatosan beleforgatjuk a lisztes részt.
Előrajzolt sütőpapíros lemezre kenjük (kicsit lógjon túl a karikán).
180 fokon, légkeverésen kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
(egyszerre max kettőt rakjunk a sütőbe)
Akkor jó, ha szép színe van és az ujjunkkal megnyomva nem puha, hanem kicsit törik a teteje.
Még melegen kiszúrjuk a tortakarikával, de a felesleget csak hűlés után tépkedjük le.
Hűlés után húzzuk le róla a papírt.
* ha szép felületet szeretnénk, érdemes habzsákból körkörösen formázva a tortaformába nyomni
* eredetileg a Dacquoise-ban nincsen liszt, ebben csak azért van, mert tortában lesz piskóta helyett
* 3x-os adagba 2 csapott ek. kakaóport is tettünk
* ha előre dolgozunk, egymásra rakva, a leleső részeket nem letépve, konyharuhával letakarva nem szárad ki
* ha tortába lesz, pár nappal előre lesüthetjük (szombati esküvőnél szerdán)