ÉGETETT TÉSZTA

200 g víz
85 g vaj
115 g liszt
nagy csipet cukor (ha édesebbre szeretnénk, akkor 2-4 tk.)
csipet só
3 tojás enyhén felverve

A vizet a vajjal, a sóval és a cukorral folyamatosan kevergetve felforraljuk.
A tűzről lehúzva egyszerre hozzáborítjuk a lisztet.
Fakanállal addig keverjük, amíg elválik az edény falától.
Kicsit hűlni hagyjuk.
Több részletben hozzákeverjük a tojásokat.
Habzsákból sütőpapíros tepsire formázzuk. (50 Ft-os méretű korongokat/ csillagcsőből rudakat)
Vizes kézzel elegyengetjük a golyók tetejét.
Kissé megspricceljük.
190-200 fokos, légkeveréses sütőben kb. 13-15 percig, amíg színt és kérget kap, sütjük.
A sütőajtót nem szabad kinyitni a sütés végéig, különben összeeshetnek!
Mérsékeljük a hőfokot 160 fokra és további kb 20 percig sütjük-szárítjuk.
Ha már majdnem kész, érdemes egy hegyes késsel még melegen alulról kifúrni/ lekalapozni és visszarakni még száradni.

Készülhet belőle képviselőfánk, profiterol, eclair, vagy akár sós krémmel töltött fánkocska.

Profiterolhoz a legjobb töltelék: tejszínhab+Baileys
 
Profiterol bianco:
A profiterolokat csokis tejszínhabbal töltjük (4 dl tejszín + Nesquik + kevés holland kakaópor + pici zselatin)
Fehér habos máz:
20 g keményítő / tejszínízű pudingpor
3 dl tej
4 ek. cukor (toasted sugar)
nagy csipet só
fél tábla fehércsoki
4 dl tejszín

Tetejére: tejcsoki forgács

* lehet Wind-habbal/ a sztracsifagyi alapja tejszínhabbal lazítva jobb lenne