
250 g vaj
250 g cukor
4 tojás
1 citrom leve és héja
2,5 púpos tk. sütőpor
csipet só
250 g liszt
(+ 2,5 tk. őrölt kardamom)
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

A vajat a cukorral felhabosítjuk.
Hozzáadjuk a citromhéjat és a citrom levét.
Egyesével belekeverjük a tojásokat.
Hozzákeverjük a sót és beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport.
Sűrű tésztát kapunk.
Sütőpapíros lemezen, kivajazott/ formaelválasztó spray-vel lefújt tortakarikában sütjük.
Előmelegített, 170 fokos, alsó-felső légkeveréses sütőben kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük.
Pofára fordítva hagyjuk kihűlni a formában.
Tortafűrésszel felvágjuk.

* nekem kicsit kifolyt a tortakarikámból alul
* elfelejtettem kivajazni a formát és késsel vágtam ki a formából, de így is szép lett
* érdemes a karika szélére kicsit felhúzni a tésztát, hogy kicsit homorú legyen
Forrás: Tortaiskola