8 tojás
160 g cukor (fele lehet barna)
100 g liszt
80 g mandulaliszt
40 g kakaópor
kevés, kb. 0,5-1 dl olaj (én 60g-ot tettem)
só
pár csepp citromlé (a fehérjehabba)
Hagyományos módon elkészítjük a piskótatésztát.
A tojássárgájákat a cukor 1/3 részével kihabosítjuk.
A fehérjét a 2/3 cukorral felverjük.
Az olajat a vége felé a felvert fehérjehabhoz verjük.
Beleforgatjuk a sárgájás részbe, majd hozzászitáljuk a lisztes-kakaós keveréket.
Sütőpapírral körbehajtogatott tortakarikában 200 fokon, légkeveréssel sütjük.
Kérgesedés után a hőmérsékletet 180 fokra mérsékeljük.
A piskótáról még melegen lehúzzuk a papírt és a karikával együtt, rácson kihűtjük.
*a vaj nem jó, más állaga lesz a kihűlt tésztának, nem olyan jó szottyos, puhi
*+ lehet bele tejszínt is tenni (mondta Orsi, de végül nem tettünk bele)