
120 g teljes kiőrlésű búzaliszt
50 g finomliszt (vagy kenyérliszt)
4 g porélesztő
120 ml tej
12 g olívaolaj
1 tk. cukor
1 tk. só
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztekhez hozzáadjuk a sót, az olajat és az élesztős tejet.
Jól ki kell dolgozni, hogy ruganyos, nem ragacsos tésztát kapjunk.
Ha szükséges, egy kevés lisztet adhatunk még hozzá.
Lisztezett felületen kb. 15 centis körlappá nyújtjuk és négy cikkre vágjuk.
Amilyen vékonyra csak tudjuk, hosszúkás formájú háromszöggé nyújtjuk.
A szélesebbik oldalánál kezdve feltekerjük és kifli formájúra hajtjuk.
A kifliket sütőpapíros tepsire helyezzük.
A sütőt alul-felül 200 fokra előmelegítjük.
A sütő aljába egy kb. 2 dl vizet tartalmazó edényt rakunk.Amikor előmelegedett, a kiflik tetejét tejjel lekenjük és a tepsit vízzel alaposan befröcsköljük.
Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
*Az eredeti recept 100% tk. liszttel írja, nekem még ezzel az aránnyal is elég tömör lett, de ez valószínűleg márka függő is.