NYALÓKA

110g cukor
50g glükózszirup
30ml víz
icipici! paszta állagú ételfesték (különben túl sötét lesz, nem áttetsző)

A hozzávalókat elkeverjük.
Alacsony lángon kb. 8-10 perc alatt 140-160 fokos cukorszirupot főzünk.
(130 fok elérése után még 4-5 perc).

Forrás után már nem szabad kevergetni, mert megmattul.

160 fok fölé ne menjünk, mert elkezd karamellizálódni, elszíneződik.

Sütőpapírra vagy sima felületű, nem mintás szilikonlapra csorgatjuk.
Gyorsan pálcikát teszünk bele (beleforgatjuk) és díszítjük.

Díszítőelemek: cukorgyöngy, ehető virág, levendula, candy stamp, nyomtatott ostya, színes keksztörmelék, aszalt gyümölcs, csillámpor

* ha nem dolgozunk elég gyorsan, elkezd bőrösödni, nem tudjuk szépen belenyomni a pálcikát és a díszeket
*Silpaton szebben, körívben terült, viszont ott meg mintás lesz a hátulja
* hamar magába szívja a levegő nedveségtartalmát