STROOPWAFEL

500g liszt
1 tojás
4,5 tk. instant élesztő
60 ml tej
150g cukor (ebből 50g barna)
250g olvasztott vaj
2 nagy csipet só
(fahéj)
+ fahéjas, melaszos karamellkrém a töltéshez

A hozzávalókat összegyúrjuk.
Lisztezett felületen átgyúrjuk és gombóccá formázzuk.
Konyharuhával lefedve 45 percig pihentetjük.
Kicsit átgyúrjuk.
Gombócokat formázva, forró ostyasütőben kisütjük.
(a gázon sütő verziónál félidőben átfordítjuk)
Még melegen kiszúrjuk egy kör alakú kiszúróval és egy hegyes, éles késsel lapjában kettévágjuk.
Karamellszósszal megkenve 2 lapot összeragasztunk.
* hagyományosan a karamellszósz viszonylag melaszos, fahéjas
* evés előtt rá kell tenni a gőzölgő kávés vagy teás bögrére, hogy a karamell nyúlóssá olvadjon