30 g vaj
70 g cukor (+ a forgatáshoz) - lehet kicsit több
2 nagy csipet só
110 g (2 db) tojás
70 g liszt
70 g mandulaliszt
2 g sütőpor
30 g grand marnier - nálam kandírozott narancshéjkockákkal és vaníliával ízesített Bacardi (az alkohollal átitatott narancskockákkal még finomabb, egy kis plusz textúra)
+ porcukor
+ porcukor
A csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk (maximum 55 fokig), és a cukor felével fehéredésig habosítjuk.
A maradék cukorral kihabosítjuk a tojást.

Az olvasztott vajas csokoládét levesszük a tűzről és átöntjük egy másik tálba. (hogy hűljön)
Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásos keveréket, majd a likőrt.
Hozzászitáljuk a lisztes keveréket.
Sütőpapíros lemezre 8-12 mm átmerőjű habcső segítségével 4 cm átmérőjű halmokat készítünk.
Sütőpapíros lemezre 8-12 mm átmerőjű habcső segítségével 4 cm átmérőjű halmokat készítünk.
Dermedésig, kb. 15 percre fagyasztóba (vagy hűtőbe) tesszük.
Kézzel golyóvá görgetjük.
Hidegen cukorba forgatjuk.
170 fokon 4-6 perc alatt megsütjük.
Akkor jó ha még nagyon puha belül.
A sütőpapírral együtt áthúzzuk egy rácsra, hogy kihűljön, de ne száradjon
Porcukorba forgatjuk.