
330 g cukor
/1 csipet! borkősav (nagyon elviszi az ízét)/
2 csipet só
1 ek keményítő (vagy kukoricaliszt)
A fehérjét habbá verjük.
Hozzáadjuk a borkősavat és a sót.
Amikor már lágy csúcsos, kanalanként hozzáadjuk a cukrot.
belekeverjük a keményítőt.
Akkor jó, ha jó kemény és szép fényes.
120 fokos, alsó-felső légkeveréses sütőben kb. 2 órát szárítjuk.
A sütőben hagyjuk kihűlni.
Akkor a legjobb, ha egy egész éjszakát szárad.
Krém:
mascarpone
(görög joghurt)
felvert tejszínhab
kevés porcukor
vanília
+friss gyümölcs, (durvára vágott dió, datolya, méz, pirított mandulaforgács, mogyoró, csokikrém, stb...)
Lilafüge: https://lilafuge.hu/bodzas-pavlova/, https://lilafuge.hu/video-csokis-meggyes-pavlova/,
https://tortaiskola.hu/category/receptek/pavlova/
* 3 réteggel nehéz volt vágni, szétesett az egész