PARADICSOMOS KÁPOSZTA (Ági)

Egy kisebb fej káposzta fele
1 nagy hagyma
3 ek. olaj
Kb. 3 púpos ek. liszt
Kb. 8 dl paradicsompüré (passata)
Majoranna
Cukor

A káposztát és a hagymát vékonyan felszeleteljük (V-gyalu).
Annyi forró, sós vízben, ami épp ellepi, kb. 10 perc alatt félpuhára főzzük.
Egy akkora lábosban, amibe majd átöntjük a káposztát, zsemleszínű rántást készítünk.
Passataval felengedjük.
Ha sűrített paradicsommal készítjük, azt a rántásba jó belekeverni, aztán kevés vízzel felhígítani. 
Amikor felforr a paradicsom, kevés majorannával és cukorral ízesítjük.
A káposztát átmerjük a paradicsomba, annyi lével, amilyen sűrűre szeretnénk.
Összeforraljuk.